גוף האדם מתוכנן בחוכמה כדי לשמור על איזון טבעי טוב של נוזלים. אנחנו צריכים לשמור על לחות בריאה כדי שהמערכת הזו תפעל כראוי. אם יש לנו מספיק לחות ואנחנו עדיין נשתה, הגוף שלנו פשוט ירצה להשתין את העודפים. ככה הוא שומר על איזון טוב. זה נורמלי לחלוטין, ואם אנחנו במצב בריאותי טוב, הגוף המופלא שלנו עושה עבודה טובה מאוד בוויסות עצמי בכל יום.
השיטה הקלאסית – בדיקת צבע השתן
בגדול – אם השתן שלכם בצבע כהה מדי, חסרים לך נוזלים, ואם השתן בצבע ממש שקוף, כנראה ששתיתם מספיק. המטרה היא לשמור על צבע כמעט שקוף בצורה קבועה.
אם מזג האוויר חם ואנחנו מזיעים יותר, זה אומר שאנחנו מאבדים יותר נוזלים ולכן אנחנו צריכים לשתות יותר. אם אנחנו עושים הרבה פעילות גופנית ומזיעים יותר אז, כן – אתם מבינים את התמונה. כל הזמן אפשר לבדוק את צבע השתן כאינדיקציה לאיפה הגוף שלכם באמת נמצא. כדאי גם להיזהר עם קפאין, שיכול להשפיע על אנשים מסוימים יותר מאחרים. למרות שעדיין מתווכחים, נראה שקפאין גורם לחלק מהאנשים להשתין לעתים קרובות יותר – אז שימו עין על זה.
אז איך נכון לשתות מים?
השיטה האידיאלית שלנו לצריכת נוזלים היא ללגום לעתים קרובות במהלך היום במקום ללגום כמויות אדירות בבת אחת. אחרת פעולת האיזון הטבעית של הגוף שלנו קצת מוצפת. שתיית יותר מדי מים מהר מדי עלולה לגרום לכם לבעיות. יתר הידרציה פירושה שהגוף שלכם לא מסוגל לבצע את עבודת העיבוד שלו כראוי. הוא יכול להתמודד עם ליטר מים בשעה לכל היותר. ההיגיון יכתיב שאתם לא צריכים לשתות יותר מזה בפרק הזמן הזה.
האם אפשר לשתות יותר מדי מים?
אז כן, שיכרון מים או הרעלת מים יכולים להתרחש רק כאשר אתה שותים כמויות ממש מופרזות של מים – הרבה יותר מדי ממה שהגוף שלכם יכול להתמודד איתם. אם אתם הולכים לכיוון הזה, סביר להניח שתהיו נפוחים עד כאב ובסופו של דבר תקיאו, זה סימן די טוב לכך ששתיתם יותר מדי. היפונתרמיה מתרחשת כאשר רמת המלח בדם שלכם מדוללת מדי. היפונתרמיה הקשורה לפעילות גופנית שכיחה יחסית אצל רצי מרתון כאשר הם לא ניהלו את צריכת המים בצורה נכונה.