שאלות ותשובות
לנוחיותכם שמנו כאן את השאלות הנפוצות ביותר – יש ללחוץ על השאלה כדי לראות את התשובה.
הסנן המותקן בבר המים הינו סנן משולב המטפל בכלור, ריחות וטעמי לוואי, חול,חלודה ואבנית ברמה של עד 90% בדרגה גבוהה.
התדירות המומלצת על ידי היצרן הנה אחת לחצי שנה ו/או לפי צריכת מים ו/או לפי איכות המים.
היות והסנן נמצא בסיבה רטובה עלול להיוצר חיידקים ולכן גם אם השימוש נמוך עדיין רצוי להחליף את הסנן לא יאוחר מחצי שנה.
האבנית נוצרת כתוצאה מהתגבשות של מינרלים שונים ובעיקר סידן ומגנזיום
לאחר שנת האחריות באפשרות הלקוח להצטרף למועדון לקוחותינו לבטח את המכשיר ולהנות מהחלפת סננים ותחזוקה שוטפת חינם .
הנחיות משרד הבריאות מחייבות את ספקי המים (העיקרית שבהם היא חברת מקורות) ואת הרשויות המקומיות לבדוק נוכחות של 80 מזהמים במי השתייה. הדיווח לציבור הוא רק על הימצאות חיידקים במים.
איכות המים בברזים שונה ממקום למקום. איכות המים הינה פונקציה של מקור השאיבה, איכות הצנרת הביתית, ומזהמים סביבתיים שנספחו למים. ישנם מקומות בישראל בהם המים איכותיים מאוד (למשל באיזור רמת הגולן) וישנם מקומות עם מים בעייתיים במיוחד.
מעבר לעלות הרכישה הראשונית של מתקן המים בתמי4, (כ-3000 ₪) ישנן עלויות תקופתיות נוספות. עלויות אחזקת מתקן תמי בר פמילי, המידע מתוך אתר תמי4:
עלות סננים: 214 ₪ + 43 ₪ דמי משלוח=257 ₪.
את הסננים יש להחליף פעמיים בשנה: 257*2=514 ₪.
נורת UV פעם בשנה: 249 ₪ + 43 ₪= 292 ₪.
סה”כ עלות שנתית: 292+514=806 ₪.
את הנורה והסננים למתקני פמילי לא ניתן להשיג במקום אחר מלבד אצל תמי4.
חברות המים המינרלים מנסות למשוך לקוחות במחירים שנראים על פניו אטרקטיביים:
חברת נביעות מציעה מתקן מים ב-99 ₪. המחיר כולל שירות + 2 כדים לחודש. ההצעה מפתה,אך בפועל אינה אטרקטיבית כלל וכלל. בכל כד מים יש 19 ליטר. כלומר סה”כ 38 ליטר, מים למשפחה.
כלומר 1.2 ליטר מים למשפחה ביום. לא ריאלי. סביר מאוד להניח שתצטרכו להזמין לפחות עוד 2 כדים. (למשפחה ממוצעת בת 4 נפשות), וזה כבר מייקר את הדיל ל 160 ₪ לחודש.
160 ₪ לחודש זה אומר: 1920 ₪ בשנה! כמעט 2000 ₪ בשנה על מים.
במי עדן החשבון כמעט זהה. לאחרונה יצאה חברת מי עדן במבצע של שקל ליום,כלומר 31 ₪ לחודש. לא כולל כדים. עלות הכדים זהה למחירים של נביעות (פחות או יותר), כלומר גם במקרה זה משפחה ממוצעת תוציא כ-2000 ₪ בשנה על מים.
תהליך האוסמוזה ההפוכה הינו תהליך הפוך לתהליך הטבעי של אוסמוזה. תהליך האוסמוזה הינו תהליך בו נוזל המצוי בתמיסה בעלת ריכוז מלחים נמוך עובר דרך קרום חדיר למחצה לתוך תמיסה בה ריכוז המלחים גבוה יותר, בעוד הנוזל (מולקולות המים) עובר דרך הקרום המלחים אינם עוברים. תהליך טבעי זה נמשך עד להשוואת ריכוזים בין התמיסות.
התפלת מים בשיטת האוסמוזה מתבצעת ע”י היפוך התהליך, הנוזל המצוי בתמיסה המרוכזת (מי הברז הרגילים) נאלץ לעבור דרך הקרום (ממברנה) אל תמיסה בעלת ריכוז נמוך יותר (המים לאחר תהליך ההתפלה), מאחר ורק מולקולות המים יכולות לחדור את הקרום הרי שהמים המתקבלים הינם מים כמעט נטולי מלחים וחומרים מזיקים. תהליך זה יתבצע באמצעות הפעלת לחץ חזק על מי הברז אשר מהווים את התמיסה המרוכזת. לחץ זה צריך לגבור על הלחץ האוסמוטי המצוי מהצד השני של הממברנה
לב ליבה של מערכת האוסמוזה ההפוכה הינה הממברנה, הממברנה מאפשרת מעבר מולקולות מים דרכה אך איננה מאפשרת לחומרים מסיסים וחומרים מזיקים לעבור דרכה. בעת הפעלת לחץ מספיק על מי הברז לפני הממברנה, מולקולות המים תעבורנה את הקרום ואילו המלחים והחומרים המזיקים לא יעברו אותה וישפכו לביוב.
תפקוד הממברנה תלוי בעיקר בהרכב המומסים במים TDS ובהפרש הלחצים בין לחץ המים בכניסה לאוסמוזה לבין הלחץ האוסמוטי של הממברנה. איכות הממברנה הינה בעלת חשיבות קריטית לאיכות המים המסופקים, ככלל על גודל ממברנה נתון ובהפרש לחצים נתון, ככל שכמות המים המסופקים גדולה יותר איכותם עלולה להיות נמוכה יותר. לחץ מים חזק יותר בכניסה למערכת משפיע באופן חיובי על כמות המים המופקים מהמערכת ללא פגיעה באיכות המים
מים קשים הינם מים המכילים ריכוז גבוה של סידן ומגנזיום = אבנית.
היתרונות הקיימים כתוצאה משימוש במים רכים נחלקים למס’ תחומים:
א. חסכון בחשמל – גוף חימום של כל מכשיר חשמלי (דוד, קומקום חשמלי, מכונת כביסה, מדיח כלים) המכוסה באבנית יצרוך יותר אנרגיה לחימום המים מאשר גוף חימום הנקי מאבנית. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהאבנית מהווה גורם מפריד בין גוף החימום למים ועל כן גוף החימום יצרוך אנרגיה לחימום האבנית ורק לאחר מכן לחימום המים ובמקרה בו אינו מכוסה באבנית יצרוך אנרגיה רק לחימום המים.
אם כך ברור כי גוף חימום הנקי מאבנית בהכרח יצרוך פחות חשמל מגוף חימום המכוסה אבנית.
ב. חסכון בחומרי ניקוי וסבונים – בעת שימוש במים רכים ישנם חומרי ניקוי אשר נפסיק לצרוך באופן מיידי כגון: מלח למדיח, מרכך למכונת הכביסה, חומרים להסרת אבנית ממוצרי חשמל וכלים סניטרים. את צריכת יתר חומרי הניקוי מומלץ להוריד לפחות בחצי הכמות וזאת מכיוון שחומרי הניקוי יעילים יותר בבואם במגע עם מים רכים בהשוואה למים קשים. חלק משמעותי מפעולת הדטרגנטים מופנה לריכוך המים והסרת האבנית, פעולה זו כמובן נחסכת בעת השימוש במים רכים.
ג. שימור מוצרי החשמל והאינסטלציה – כתוצאה משימוש במים רכים, מוצרי החשמל הפועלים עם מים, הכלים הסניטרים והאינסטלציה ישמרו לאורך זמן והבלאי העיקרי הפוגע בהם – האבנית, פשוט לא יהיה קיים!
ד. בריאות – למים רכים השפעה מיוחדת על בעיות עור ושיער למיניהן, מחקרים רבים מראים כי שימוש במים רכים מסייע לטיפול בבעיות יובש שונות.
ה. איכות חיים – הבית שלכם, המקום בו השקעתם כה רבות ישמר נקי כחדש לאורך זמן, עור גופכם יהיה רך ונעים ושערכם מלא ברק וגמיש. חווית הרחצה משתפרת והמגע של המים הרכים הינו בלתי נשכח
המים במקורם הינם נקיים ממזיקים, בדרכם אלינו המים באים במגע גם עם האוויר המכיל חיידקים, עשן וערפיח, בהמשך הם מחלחלים בשכבות הסלע בקרקע וסופחים מיני מינרלים כגון: סידן, נתרן, מגנזיום ועוד. לעיתים המים מחלחלים בקרקעות אשר זוהמו בחומרי דישון ובשפכים תעשייתיים, ומובלים בצינורות המפרישים מתכות כבדות. כמו כן, הרשויות מוסיפות למים כלור על מנת לקטול את החיידקים המצויים במים. כל אלו ועוד עשויים להימצא במי השתייה שלנו.
בוודאי. כל מערכת לטיהור מי שתיה מורכבת משלבים שונים. החלפת הסננים בהתאם להוראות היצרן הינה תנאי הכרחי לתפקוד תקין של המערכת. מערכת אשר אינה מתוחזקת בהתאם להוראות היצרן עלולה להזיק לבריאות ואינה ראויה לשימוש.
הכמות היומית המומלצת לשתיה הינה בין 2-2.5 ליטר לאדם ליום.
המים המופקים ממתקני מיםמסננים הם מי ברז ממקורות המים שעוברים תהליך של סינון וטיהור קפדני ומגיעים ללקוח ללא כלור וללא ומזהמים, אך עם כל המינרלים הטבעיים.
מים מינרלים הם מים הנשאבים ישירות מבארות, ללא כל סינון וטיהור, ומבוקבקים לבקבוקי פלסטיק
אין שום בעיה לשתות מים שעברו ריכוך הן על ידי מלח והן על ידי פוליפוספטים (סיליפוס).